top of page

31  juli 2013  Oudemirdum 

Een spannende avond. Jilderd is de afgelopen week op de weg ook moeilijk geweest en dat maakt je toch onzeker. Je hebt voor een wedstrijd altijd wel wat gezonde spanning, maar dit was meer dan dat. En al denk je van niet, dat  breng je ook over op je paard. Dus na Langweer en de ervaring op de weg afwachten hoe hij het vanavond zou doen. Pyt en Albertine net terug uit Suriname kwamen met pa en ma en de kids kijken dan zou het jammer zijn als het niet ging. Maar eigenlijk ging het best wel goed. Ik vond het anders makkelijker om te rijden maar nu terugkijkend viel het eigenlijk wel mee. Af en toe een beetje dicht op zijn voorganger maar hij liet zich toch ook wel op afstand rijden. En dat lukte in Langweer echt niet.  Nog wel wat moeilijk te sturen omdat hij erg scheef loopt. Maar dat daar zijn we op aan het trainen en we zullen ook naar zijn tanden laten kijken, misschien dat daar het euvel zit. De buren uit Woudsend waren ook afgereisd naar Oudemirdum en zaten bij pa en ma te kijken. Zij maakten foto's en een paar filmpjes. Vanmorgen hebben we koffie (en wijn) bij ze gedronken en en passant de foto's mee genomen zodat ik ook voor dit verslag weer wat foto's kan plaatsen. 

Oudermirdum is een authentieke wedstrijd, dat betekent dat er naast sjezen alleen authentieke aanspanningen rijden, dus geen marathon wagens e.d.

Oudemirdum, een heel leuk dorpje, ook een behoorlijke opkomst aan publiek. Twee bochten in het parcour maken het, zeker als je paard al wat moeilijk loopt, lastig. Dus over het resultaat zullen we het maar niet hebben. 

Ook miezerde het geregeld wat zodat we er niet droog weg kwamen. Gelukkig niet zo nat als vorig jaar, maar de floddermuts moet wel een opknapbeurtje hebben. De kleren zijn inmiddels droog en schoon en opgeborgen. 

Al met al een avond waar we van hebben kunnen genieten gelukkig. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page