top of page

01 augustus 2013 Oudemirdum

Onze eerste wedstrijd met de Friese Aanspanning. Dat is de andere vereniging. Bij het Friese tuigpaard wordt alleen met sjezen gereden en bij de Friese aanspanning komen allerlei rijtuigen aan de start.  Jilderd was erg druk deze avond en voor mij moeilijk onder controle te houden. Waarschijnlijk ook onder invloed van het naderend onweer. Maar het ging uiteindelijk goed. Een mooie omgeving, leuke sfeer, maar ...... donkere wolken op de achtergrond. Na de vier ronden moest er een barrage gereden worden. Maar de meerderheid besloot dit niet af te wachten, het gerommel werd steeds harder en de bliksem goed te zien.  Terwijl er nog vijf de barrage reden gingen de anderen weg. Het was nog een heel eind naar de auto's. We waren er net toen het noodweer losbarstte. Eline en Sita zaten net op tijd in de auto zodat de dames kostuums droog bleven. Maar Ruud, Anneke en ik waren tot op het ondergoed nat. Maar de paarden veilig in de trailer en de rijtuigen redelijk op tijd onder de dekkleden. 

Nu ik dit schrijf, een dag later, is het kostuum nog niet goed droog en de schoenen al helemaal niet. Toen ik vanmorgen in de auto stapte werd mijn broek nog nat van het water dat in de stoel gekomen was uit mijn kleding. Dit om aan te geven hoe slecht het weer was. Hopelijk is morgen alles op tijd droog voor Langweer. 

Door dit alles zijn er maar een paar, niet al te scherpe, foto's. Maar hopelijk  toch een goede indruk. De uitslagen zijn nog niet bekend, die hopen we morgen in Langweer te krijgen. 

bottom of page