top of page

Het kostuum, het begin

 

 

Natuurlijk is er voor de sjees ook een kostuum nodig. Laten maken en bij elkaar zoeken kost veel tijd. Maar we konden een complete set tweede hands overnemen.  Niet helemaal wat je wilt, maar een goed begin, daarna druk op zoek geweest naar de ontbrekende delen. En al een heel eind geslaagd!

 

 

Maar helaas het kostuum past Eline niet.  Gelukkig mocht ze eerst voorlopig het oude kostuum van Sita aan.  Inmiddels heeft ze een eigen kostuum. 

Het oorijzer is gekocht als goud op koper. Helemaal van goud blijft voorlopig nog even een wens. De juwelier heeft het onder handen genomen en hij ziet er schitterend uit. En het blijkt goud op zilver te zijn. Een meevaller. 

En zie hier het resultaat. Danielle hier met het oorijzer van Anneke, ook de chatellaine en beugeltas zijn nog van Anneke. Eline is inmiddels helemaal uitgerust met eigen sieraden. Zij draagt hier het kostuum van Sita. Volgend jaar hopelijk een eigen kostuum.


Ook mijn kostuum is vrijwel compleet.  Alleen de wens is om nog eens een eigen authentiek kostuum te hebben. Dit is best mooi maar niet origineel. 

De kniekousen heb ik al vast. Door een tante van Anneke gemaakt Alhoewel kniekousen?  Dat wordt wel eens gezegd maar dat is eigenlijk niet het juiste woord. Ze zijn even lang als je benen en lopen door tot aan het ondergoed. Dat staat mooier onder de broek. Maar wel warm hoor!

 

 

bottom of page