top of page

Koningsdraverij Leeuwarden,  20 juni 2015

2015 06 Koningsdraverij Leeuwarden (14).
2015 06 Koningsdraverij Leeuwarden (12).

In verband met het Maria Louise jaar kwam koning Willem Alexander naar Leeuwarden. Speciaal voor dat bezoek werd een harddraverij georganiseerd op het Zaailand. Ruim van te voren startten de voorbereidingen.  Kopie paspoort inleveren en er niet over mogen praten! Een speciale briefing met een planning tot op de minuut.  Anneke reed op Jilderd en bij elk paard moest een groom (ik uiteraard).  In zwarte broek en zwart vestje. Dat laatste was een probleem, nergens te krijgen. Maar van Coby kreeg ik een donkerblauw vest dat van Wim was geweest en deze hebben we zwart geverfd. Perfect!

En dan de dag! Mooi weer en het liep als een trein. Veel publiek, goede sfeer en een mooie draverij.  Jilderd liep perfect en kwam in de finale. In de finale was Anneke kansloos, dus een mooie tweede plaats!

Uit onverwachtte hoek kreeg ik prachtige foto's.  Een oud collega van mij heeft via facebook nog steeds contact met een oud klasgenoot van hem die inmiddels in Denemarken woont. Zij was in Leeuwarden geweest en had prachtige foto's gemaakt die ze op facebook zette.  Mijn collega dacht, he daar was Rik ook en deelde de link met mij.  Hoe klein is de wereld! Zo deelde ik prachtige foto's via mijn facebook die ook door de andere rijders gedeeld werden. Maar helaas vond één van de rijdsters een foto niet geslaagd en reageerde daar op.  Waarna alle foto's van facebook gehaald zijn. Dus je vindt ze nergens meer. Jammer! Maar gelukkig wilde ze mij er best een aantal mailen. Innmiddels heb ik er 14 gehad. Arendina Post bedankt dat ik de foto's mag gebruiken. Ik ben er heel blij mee. 

bottom of page